Masterclass med Henrik Saxe

Hvis vi skal ned på halvdelen af vores kødforbrug, så skal der indføres langt mere håndfaste incitamenter. Det siger dr. agro. og fødevareeksperten Henrik Saxe. Han tror, at kødskat kan hjælpe os med at regulere vores adfærd. Specielt på oksekød kan det være en løsning at indføre skatter. ”Vi skal forstå, at for både fremtiden, miljøet, klimaet og sundheden er det væsentligt at spise mindre kød, fisk og animalske fødevarer. Kvæget er det største problem. Væk med de store bøffer, det er det mest effektive,” siger Saxe.

Skal vi så i gang med at spise insekter? Eller skal vi alle være vegetarer eller veganere for at redde planeten?

Kom og bliv klogere på FN’s Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion – når KP Klimaklubben i samarbejde med Ernæring og Sundhed holder masterclass med Henrik Saxe torsdag 20. februar fra kl. 8:15 til 10 i auditorium B086 i Campus Sigurdsgade.

Masterclass med Henrik Saxe

Til studerende og særligt interesserede er der en litteraturliste til Henrik Saxes masterclass her:

Saxe, H, Jensen, JD, Laugesen, SMB & Bredie, W 2018, 'Environmental impact of meal service catering for dependent senior citizens in Danish municipalities', International Journal of Life Cycle Assessment, pp. 1-13. .

Saxe, H, Okkels, SL & Jensen, JD 2017, 'How to Obtain Forty Percent Less Environmental Impact by Healthy, Protein-Optimized Snacks for Older Adults', International Journal of Environmental Research and Public Health, bind 14, nr. 12, 1514.undefined

Gjerris M, Saxe H, Gamborg C. 2016. What to buy? On the complexity of being a political consumer. Journal of Agricultural and Environmental Ethics 29: 81-102. DOI: 10.1007/s10806-015-9591-6.

Saxe, H. 2014. The new Nordic Diet is an effective tool in environmental protection: it reduces the associated socioeconomic cost of diets.

"Menneskets Ernæring", kapitel 25 - økologi og bæredygtighed.

Hvis vi skal ned på halvdelen af vores kødforbrug, så skal der indføres langt mere håndfaste incitamenter. Det siger dr. agro. og fødevareeksperten Henrik Saxe. Han tror, at kødskat kan hjælpe os med at regulere vores adfærd. Specielt på oksekød kan det være en løsning at indføre skatter. ”Vi skal forstå, at for både fremtiden, miljøet, klimaet og sundheden er det væsentligt at spise mindre kød, fisk og animalske fødevarer. Kvæget er det største problem. Væk med de store bøffer, det er det mest effektive,” siger Saxe.

Skal vi så i gang med at spise insekter? Eller skal vi alle være vegetarer eller veganere for at redde planeten?

Kom og bliv klogere på FN’s Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion – når KP Klimaklubben i samarbejde med Ernæring og Sundhed holder masterclass med Henrik Saxe torsdag 20. februar fra kl. 8:15 til 10 i auditorium B086 i Campus Sigurdsgade.

Masterclass med Henrik Saxe
Masterclass med Henrik Saxe
20. Februar, Kl. 8:15-10
Københavns Professionshøjskole Campus Sigurdsgade Auditorium B086
Gratis
Tilmeld
Arrangementet er afsluttet.