KP Eksistens

KP Eksistens er en ny tværgående klub for alle studerende, dimittender og ansatte ved KP. Her samles vi på tværs af uddannelser og professioner for at debattere tilværelsens små og store eksistentielle udfordringer: med andre ord alt det, vi alle går og slås med. KP Eksistens er sat i verden af Studenterrådet, Personaleforeningen og KP Alumne i fællesskab.

Velkommen i klubben.

KOmmende eventS

Er du robust?

I de seneste år er begrebet robusthed gået sin sejrsgang på arbejdsmarkedet i hele den vestlige verden. Overalt efterspørges det som en ønsket kompetence.

Men hvad vil det sige at være robust? Og hvilke konsekvenser har kravet om robusthed for den gruppe mennesker, som bedst kan betegnes som skrøbelige? Og hvad nu hvis robusthed ikke kun er en styrke – men også en potentielt ødelæggende egenskab, som kan ekskludere og undertrykke den skrøbelighed, der ofte er de nysgerrige, kreative og sensitive personligheders hemmelighed?

Disse spørgsmål vil vi belyse og debattere ved dette første arrangement i KP Eksistens i selskab med filosoffen og forfatteren Ole Fogh Kirkeby. Ole har defineret fire typer robusthed og fire typer skrøbelighed, som han vil præsentere for os. Hvilken type er du mon?

Kom og find ud af det og deltag i debatten
Tirsdag d. 19. november 2019
Kl. 16:30-18:30
Københavns Professionshøjskole
Campus Sigurdsgade
Auditorium B086
Gratis

Pseudoarbejde

Ifølge internationale undersøgelser vurderer mellem 37 og 50 procent af de adspurgte, at deres arbejde ikke giver et meningsfuldt bidrag til verden. Hvordan er dette meningstab opstået?

Med bogen Pseudoarbejde tilbyder filosoffen og forfatteren Anders Fogh Jensen et begreb til at indramme, forstå og tale om, hvordan vi kan have så travlt med at udføre arbejde, som vi ikke finder væsentligt.

Ved næste arrangement i KP Eksistens vil Anders forklare, hvad pseudoarbejde er, hvorfor det opstår, hvilke mekanismer der får pseudoarbejdet til at vokse, og hvad vi kan gøre ved det, så vi kan få meningen tilbage i arbejdslivet – eller i det mindste bare arbejde lidt mindre.
Tirsdag d. 3. marts 2020
Kl. 16:30-18:30
Københavns Professionshøjskole
Campus Sigurdsgade
Auditorium B086
Gratis

Tilmeld

Vil du modtage nyheder om Eksistens arrangementer og aktiviteter før alle andre? Så tilmeld dig her.Tilknytning


Tilmeld også nyheder fra

Facebook gruppe

Kom med i vores KP Eksistens Facebook gruppe, hvor vi løbende poster nyheder om kommende og hvor vi I fælleskab kan debatere relevante emner.

Formål

KP Eksistens er stiftet med særligt tre formål for øje:

1. Styrkelse af fællesskabet på KP mellem studerende, dimittender og ansatte på tværs af uddannelser, professioner og organisatoriske skel.

2. Etablering af et forum med skarpt fokus på trivsel og et liv i balance.

3. Middel til værdifuld netværksdannelse og videndeling blandt deltagerne, hvilket kan føre til innovativ samskabelse af fælles undervisning, ny efteruddannelse, interessante bachelorprojekter, ny forskning, løsning af problemer i praksis og meget mere.

Initiativtagere

Foto: Morten Nilsson
Søren Lybecker
KP Alumne
Ulrik Houlind Rasmussen
Institut for Sygplejerske- og Ernæringsuddannelser
Christian Oelsner
Studenterrådet
Henrik Tarp Vang
Personaleforeningen

Kontakt

Send os en email på alumnesupport@kp.dk.