Sommerferie er for mange kendetegnet ved tid. Tid til familie, tid til venner, tid til nye oplevelser og tid til refleksion. Derfor har vi pakket seks digitale sommerkufferter med podcast og artikler – samt anbefalinger til bøger og film, der kan sætte tankerne i gang. Hver fredag i perioden 3. juli til 7. august kan du åbne en ny kuffert. Den første med temaet arbejdsliv kommer her…

Måske har du under coronakrisen gjort dig tanker om meningen med dit arbejdsliv. I så fald kan du her få en introduktion til ’pseudorarbejde’ af filosoffen Anders Fogh-Jensen – og høre, hvad du kan gøre ved det.

Måske er du en af dem, der indimellem har en stikkende fornemmelse af stress i kroppen – uden at du kan sætte ord på, eller kan koble det direkte til noget konkret. Så lyt med her, når vi taler med Benjamin Olivares Bøgeskov og Nana Katrine Vaaben om moralsk stress.

Du kan også høre centerleder Ann-Christina Matzen fra Gentofte Kommune fortælle, hvordan man kan skabe et godt psykisk arbejdsmiljø på arbejdspladsen uden stress her.

Er du lærer og optaget af, hvordan du ruster dig bedst til fremtidens udfordringer, kan du her få et bud på, hvordan du følger med i den rivende udvikling.

Du kan også læse futuristen Anne Skare Nielsens bud på, hvilken betydning coronakrisen kan have for vores samfund. Hun peger blandt andet på, at ’konkurrencedygtighed’ i virkeligheden er en kæmpe svaghed, og at det er meget bedre at være rar, rund og robust. Eller du kan læse interviewet med Hanne-Vibeke Holst, der håber på, at coronakrisen vil give os nye visioner for samfundsindretningen.

Du kan også læse en artikel om, hvad vi skal med ’alumneklubben’ KP Eksistens – og hvad klubbens medlemmer kan glæde sig til efter sommerferien. Eller melde dig til klubbens Facebook gruppe, så du løbende kan følge med.

Hvis du trænger til lidt fiktion i hængekøjen, kan du fx kaste dig over Svend Aage Madsens Manden der opdagede han ikke eksisterede. Ud fra filosofien om, at verden ikke er den samme, når først den er fortalt, behandler Svend Aage Madsen temaer som identitet, skyld og straf i denne novellesamling. Eller i Stormen i 99 af Kristian Bang Foss. Det er en på samme tid en sjov og tragisk fortælling om tøjfirmaet InWears lager på Amager. I romanen præsenteres man for de ansatte og deres relationen til hinanden.

Er du mere til film, så kan du overveje at se dokumentarfilmen Hjerter dame om Lizette Risgaard: den første kvindelige leder af LO. I filmen får du et indblik i, hvordan hun arbejder på at modernisere fagbevægelsen. Se mere her.

Drømmer du om et bæredygtigt liv i pagt med naturen, så kan du se den prisvindende dokumentarfilm Den største lille gård. Filmen handler om ægteparret John og Molly Chester, der arbejder for at udvikle en bæredygtig gård på 200 hektar uden for Los Angeles. John, der er naturfotograf, har over syv år filmet parrets utrolige arbejde med at omdanne den golde, californiske ørkenjord til en frodig plantage. Du kan finde den her.

God fornøjelse…

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: