I KP Alumne fejrer vi den gradvise genåbning af Danmark med lanceringen af et nyt oplevelsesformat: KP Filmklubben.

KP Filmklubben er en ny, indholdsrig og meningsfuld måde, hvorpå du kan dele din faglighed og dine interesser med et stærkt fællesskab. Formatet passer fortrinligt ind i vores tre alumneklubber: KP Klimaklubben, KP Eksistens  og KP Udeliv, idet vi vil arrangere særvisninger af relevante film, som matcher klubbernes temaer. Filmene vil således efterfølgende få et par kloge ord med på vejen af en udefrakommende sagkyndig på området eller en af vores egne eksperter fra Københavns Professionshøjskole.

KP Filmklubben etableres i samarbejde med Grand Teatret i København, hvor direktør Kim Foss giver initiativet følgende ord med på vejen: ”Jeg har selv baggrund i festivallivet og var blandt andet medstifter af CPH:DOX, så jeg er godt hjemme i filmkuratering og arrangementer, hvor publikum går i dialog med værket og folk, der kan øse af specialviden på den givne films gebet. Så jeg ser rigtigt meget frem til at byde jer alle velkommen – og gå i kreativ clinch med KP Alumne omkring de konkrete titler. Mulighederne er utallige.”

Første film på programmet bliver dokumentarfilmen ’Den største lille gård’, som måske især vil henvende sig til personkredsen omkring alumneklubberne KP Udeliv og KP Klimaklubben.

Filmen handler om ægteparret John og Molly Chester, der arbejder for at udvikle en bæredygtig gård på 200 hektar uden for Los Angeles. John, der er naturfotograf, har over syv år filmet parrets utrolige arbejde med at omdanne den golde, californiske ørkenjord til en frodig plantage. Parret oplever alt fra prærieulveangreb og insektsværme til skovbrande. Alligevel holder de sig fra pesticider og satser på biodiversitetens logik. Filmen portrætterer drømmen om et liv i harmoni med naturen, når den rent faktisk lykkes. Du kan se trailer til filmen her.

'Den største lille gård' perspektiveres og debatteres efter visningen i biografsalen af Impact Farm bestyrer og lektor Benjamin Gilbert-Jespersen fra Københavns Professionshøjskole.

Det hele foregår lørdag 13. juni kl. 9:30 i Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, København K.

Så tag din kollega, din ven eller din familie med i KP Filmklubben. En billet koster 60 kroner og kan købes her.

BONUSINFO

På billedet ser vi biografdirektør Foss med den bogstaveligt talt store danske kunstner John Kørners kunstplakat med Grand Teatret som motiv. Den udgives i et oplag på 300, måler 81 x 97 cm, og leveres i specialfremstillet gul ramme med violet baggrund. Kunstværket koster 3.500 kroner, og der er få eksemplarer tilbage.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

KP Filmklubben: Den største lille gård
KP Filmklubben: Den største lille gård

Første film på programmet i KP Filmklubben bliver dokumentarfilmen ’Den største lille gård’.

Lørdag 13. juni kl. 9:30
Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, København K
60 DKK
Del og debattér artiklen: