Bogklog er podcasten, som giver dig viden – lige i øret! Den er sat i verden for at give dig inspiration til at læse nye fagbøger og nonfiktion, som du kan bruge i dit liv.

Forfattere til aktuelle og relevante bøger inden for samfund, kultur og uddannelse er således i studiet med værten Andy Højholdt, hvor de får spørgsmål fra bogens målgruppe. Det er uhøjtideligt. Det er i øjenhøjde. Det er lærerigt. Andy er uddannet analytisk journalist og har en samfundsfaglig baggrund fra Roskilde Universitet. Til daglig er han tilknyttet som lektor ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

I den seneste episode er Sebastian Abrahamsen og Anton Geist i studiet for at fortælle om deres bog Genopdragelsen udgivet på Informations Forlag. Bogen har de skrevet sammen med Lasse Skou Andersen. Den handler om teenageren Samia, som bliver sendt på genopdragelsesrejse til Pakistan. I årevis lever hun indespærret hos sin onkel. Flere gange forsøger hun at flygte, men først da hun underkaster sig totalt, åbner der sig en spinkel chance for, at hun kan slippe væk. Det er historien om social kontrol, ære og en ung piges kamp for frihed. Lyt med her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: