At leve et godt liv med psykotiske symptomer er ikke kun et spørgsmål om behandling – men også om, hvor rummeligt, fleksibelt og inkluderende det omkringliggende samfund er.

Og netop dette sættes der fokus på i et nyopstartet forskningsprojekt, som har til formål at undersøge, hvordan vilkårene og hverdagslivet for unge med psykose kan forbedres. Det er udviklet af en styregruppe bestående af tidligere og nuværende psykiatribrugere samt pårørende og fagprofessionelle i et ligeværdigt samarbejde.

Projektet igangsættes med en brugerundersøgelse, som er tilrettelagt af Region H-forskerne Nanna Marcussen, Helene Speyer og Casper Westergaard samt Toke Bahner-Zandersen fra pædagoguddannelsen ved Københavns Professionshøjskole.

”Vi vil gerne blive klogere på, hvilke spørgsmål patienter, pårørende og fagprofessionelle finder vigtige med det overordnede formål at forbedre vilkårene og hverdagslivet for unge med psykose. Målet er at udarbejde en liste med 10 områder, som forskningen skal prioritere. Derfor giver vi nu ordet til jer!”

Det forklarer Toke Bahner-Zandersen og fortsætter:

”Vi har bestræbt os på at formulere os på en måde, så alle føler sig inkluderet og respekteret, men vi er samtidig bevidste om, at ord kan tolkes forskelligt. Vi modtager derfor meget gerne nye bidrag til vores sprogbrug, og opfordrer samtidig alle til at give os feedback i spørgeskemaet.”

Link til brugerundersøgelsen findes her. Alle besvarelser er anonyme.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: