DJØF har med kampagnen mere til fælles meldt ud, at deres medlemmer ikke kun går op i tal, paragraffer og regneark. Budskabet er, at de deler velfærdsprofessionernes frustrationer over eskalerende pseudoarbejde, meningstab, kontroltyranni, uigennemtænkte besparelser og mangel på tillid – og at de sammen med os gerne vil gøre noget ved det.

”Vi synes, at vi skal gøre noget ved det sammen. På tværs af fagligheder med et fælles mål om at skabe et endnu bedre samfund med mere begejstring og mindre belastning. Den ambition sætter vi i den kommende tid fokus på,” siger Sara Vergo, der er næstformand i DJØF.

Konkrete mål

Mere faglig frihed. Mere tid sammen med borgerne. Det er overskrifterne i det netop lancerede manifest fra DJØF. Det ledsages naturligvis af konkrete mål: I 2025 skal alle velfærdsmedarbejdere have 10 timer mere ansigt til ansigt med borgeren om måneden, og de skal opleve en markant større faglig frihed til at tilrettelægge arbejdet.

”Det vil kræve løsninger, som vi ikke kender i dag. Derfor foreslår vi, at der nedsættes fem nærhedspartnerskaber, som består af en bred vifte af fagligheder, og som sammen skal finde de konkrete løsninger, der kan føre målsætningen ud i livet,” siger Sara Vergo og fortsætter: ”Det bliver en kæmpe opgave, der kræver skarpe hjerner og varme hjerter. Vi håber, I vil være med.”

KP Alumne tager med glæde imod invitationen, og vi vil i 2020 igangsætte aktiviteter, hvor vi på tværs af velfærdsprofessionerne og meget gerne sammen med DJØF og andre relevante interesseorganisationer kan understøtte udviklingen henimod mere faglig frihed, mere tillid og mere mening. Følg med her på siden.

NB. Her kan du se mere om den ny DJØF kampagne.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: