I den seneste tid har der i den offentlige debat været fokus på, hvordan frihed og afbureaukratisering kan være veje, som er med til at forbedre kvaliteten i den offentlige velfærd. Der eksperimenteres med frikommuner, og i statsministerens nytårstale sætter hun øgede frihedsgrader i udsigt for landets kommuner.

Efter en årrække med stram styring og et oplevet minimalt råderum til at forme sit eget personlige lederskab, så kan det virke besnærende at se frem til at få større indflydelse på, hvilke hjørner af ledelsespraksis, der skal i højsædet.

Når og hvis den stærke regelstyring løsnes, vil ledere muligvis opleve at dele af deres spændetrøje også løsnes. Det centrale spørgsmål bliver, hvad den organisatoriske adfærd så skal styres af?

Dette spørgsmål er netop, hvad lektor Rikke Horup Sørensen fra Videreuddannelsen på Københavns Professionshøjskole har søgt svar på i sin nyligt afsluttede ph.d.-afhandling.

Onsdag 9. marts kl. 15-17 kan du høre mere om Rikkes indsigter og diskutere lederskab og øgede frihedsgrader med andre offentlige ledere.

Arrangementet afholdes på Københavns Professionshøjskole, Tagensvej 18, 2200 København N. Det er gratis at deltage.

‍

Ses vi?

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

→

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Kampen for frihed i hverdagens ledelsespraksis
Kampen for frihed i hverdagens ledelsespraksis

Velkommen til en faglig eftermiddag, hvor du får ny inspiration til, hvordan du kan arbejde med dit lederskab og udvikle en stærk selvfølelse, frihed og handlekraft i dine opgaver.

Onsdag d. 9. marts Kl. 15.00 - 17.00
Tagensvej 18, 2200 København N
Gratis
Del og debattér artiklen: