På det digitale topmøde i marts 2019 lancerede regeringen en national strategi for kunstig intelligens, der skal sikre, at Danmark går forrest med ansvarlig udvikling og anvendelse af kunstig intelligens – til gavn for den enkelte borger, virksomheder og samfundet.

Kunstig intelligens rummer nemlig store samfundsmæssige potentialer og kan styrke Danmarks økonomi, vækst og velstand, og formålet med strategien er netop at skabe gode rammer for, at virksomheder, forskere og offentlige myndigheder kan udnytte potentialet med ansvarlighed i højsædet.

Et af strategiens fire sigtelinjer er, at den offentlige sektor skal anvende kunstig intelligens til at tilbyde service i verdensklasse. Hvad betyder det? Og hvor langt er vi nået? Kan det være en løftestang for velfærdssamfundet, hvis det bruges fornuftigt og ansvarligt? Eller er det en udvikling, der truer demokrati og grundlæggende borgerrettigheder?

Det kan du blive klogere på i denne dugfriske podcast, hvor velfærdsprofeterne Lotte Andersen og Maja Haack stiller skarpt på, hvad vi kan forvente, og hvad vi skal være særlig opmærksomme på, når vi anvender kunstig intelligens til løsning af velfærdsopgaver.

Det hele foregår som vanligt med en inspirerende, nysgerrig og opbyggelig samtale som omdrejningspunkt – og denne gang med to eksperter fra Københavns Professionshøjskole: Lektor Nina Rasmussen fra Forvaltning og Organisation ved Videreuddannelsen og docent Helle Antczak fra socialrådgiveruddannelsen.

Lyt med her.

‍

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

→

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: