Denne episode af Velfærdsprofeten bringer højdepunkter fra værternes besøg på årets Folkemøde i Allinge.

Børn og unges mistrivsel var også et hedt emne i år. Men hvor debatterne sidste år især kredsede om, hvorfor mange børn og unge har det svært (lyt fx til episode 74: På vej mod dybet – unge i mistrivsel), så var der i år mange debatter, som fokuserede på, hvordan de kan få det bedre.

På Børne- og Ungescenen inviterede professionshøjskolernes nationale projekt Playful Learning til trivselssamtale mellem generalsekretær Johanne Schmidt-Nielsen fra Red Barnet, professor og leder for Center for Ungdomsforskning Noemi Katznelson samt Wilja Blankholm fra Danske Skoleelever.

Lotte Andersen og Stine Rahr Bruzelius fangede også programchef for Playful Learning Tobias Heiberg til en samtale om, hvordan legen kan være en vej til stærkere fællesskaber – og så fik velfærdsprofeterne også et stærkt bud på, hvordan legende tilgange kan bidrage til trivsel af Wilja Blankholm fra Danske Skoleelever.

Legen er også central i interviewet med Thomas Leth Frandsen, der er lægelig senior projektchef på Mary Elizabeths Hospital (Riget for børn, unge og gravide). Thomas fortæller, hvordan legen kan bruges til at opbygge relationer og skabe det bedste grundlag for behandling og rehabilitering.

Lyt til episoden her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: