Tirsdag 3. november byder Københavns Professionshøjskole velkommen til konferencen Faglighed i administrationen – Tendenser i dit arbejdsliv. Rammen er Hotel Marriott på Kalvebod Brygge i København, og målgruppen er især administrative medarbejdere i den offentlige sektor. Programmet er en blanding af faglige, indsigtsfulde, inspirerende og måske endda provokerende oplæg om arbejdsmarkedets tendenser.

”Der bliver fart over feltet og højt humør, når Majbrit Berlau, Imran Rashid, Ditte Wolff-Jacobsen, Anders Lund Madsen og mange flere deler ud af viden, erfaringer og eksempler fra hverdagen,” siger medarrangør og tovholder Helle Pehrson fra Københavns Professionshøjskole og fortsætter: ”Vi skal blandt andet dykke ned i en 4-dages arbejdsuge, som Odsherred Kommune har indført i en treårig forsøgsperiode. Vi skal blive klogere på, hvordan vores analoge hjerner kan performe i en digital verden uden at brænde ud. Og så skal vi finde ud af, om vi kan overlade kommunikationen med borgerne til chatbots og digitale assistenter.”

DET KAN IKKE GÅ GALT

Det er 27. gang, at konferencen afholdes, og det er i sig selv temmelig usædvanligt, at en årlig faglig begivenhed lever så længe. Hvorfor er konferencen så populær?

”Det er et godt sted at mødes og netværke med kolleger på tværs af offentlige arbejdspladser. Vi sætter fokus på dig og dine kompetencer og gør emner og oplæg over dagen så praksisnære som muligt, så deltagerne bliver inspireret og kan tage nye viden og ideer med hjem til egen arbejdsplads,” forklarer Helle Pehrson.

Det lyder godt, men hvad skal vi egentlig med faglighed i administrationen?

”På Københavns Professionshøjskole er vi optaget af, hvad fremtiden kalder på, når vi taler om kvalifikationer, kompetencer og nye arbejdsområder for den administrative medarbejder. I fremtiden vil kompetencekravene på grund af ydre forandringer stige, og derfor skal administrationen styrkes og være mere effektiv,” siger Helle Pehrson og fortsætter:

”At besidde overblik og have helhedsforståelse, at være innovativ, at være fleksibel i forhold til ændringer i arbejdsopgaver, arbejdstid og arbejdssted, at anvende digitale værktøjer som en del af sin profession, samt at forstå den organisation, man er en del af, er nogle af de mange kompetencer, man skal besidde, hvis man er ansat i den offentlige administration. Og det er alt sammen emner, som vi gennem årene ved denne årlige konferencer har dykket ned i.”

Det kan med andre ord ikke gå galt. Og det er netop titlen på konferencens sidste indslag med journalist og forfatter Anders Lund Madsen. Her vil Anders give en underholdende og brugbar opskrift på, hvorledes man lever et ganske enkelt og uhyre afslappende liv uden problemer ved blot at følge tre trin, som han med stor ildhu har udviklet på egen krop.

Se hele programmet og tilmeld dig konferencen her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: