På ernærings- og sundhedsuddannelsen (ESU) er bæredygtighed fundamentalt i alt, hvad vi foretager os. Vi ønsker kort fortalt at bidrage med viden og løsninger til fremtidens udfordringer på fødevareområdet. Det siger lektor Terkel Søndergaard Røjel.

I KP Klimaklubben vil denne arbejdsgruppe have særligt fokus på Verdensmål 12: Ansvarligt Forbrug og Produktion, og gruppens deltagere vil søge at finde konkrete svar på følgende tre spørgsmål:

  1. Hvorledes kan dimittender (fx køkkenfaglige, produktudviklere, diætister eller kostvejledere) bidrage til fremtidens fødevaresystemer og være med til at sikre de næste generationer sunde, velsmagende og ikke mindst bæredygtige måltider?
  2. Hvordan kan vi (ansatte, studerende og dimittender fra ESU) i langt højere grad deltage i den offentlige debat og påvirke politiske beslutningstagere i Danmark til at arbejde for mere bæredygtig mad og fødevareproduktion?
  3. Hvordan kan vores studerende og dimittender bidrage til en halvering af madspildet i professionelle og private køkkener?

”Vores ambitioner er høje, og det er vigtigt for os at involvere og engagere vores dimittender og aftagere i arbejdet, så KP Klimaklubben ikke kun bliver en bevægelse for ansatte og studerende,” tilføjer Terkel Søndergaard Røjel. ”Og vi er allerede med,” supplerer Michelle Rahbek, der blev uddannet som professionsbachelor i ernæring og sundhed januar 2018 og nu som selvstændig konsulent arbejder med formidling af madglæde og fødevarebevidsthed. ”Desuden har vi ved ernæring og sundhedsuddannelsen en tradition for stærke relationer mellem ansatte, studerende og dimittender,” indskyder Christian Præstholm, som dimitterede sommeren 2019 – og fortsætter: ”Dette stærke fællesskab kan give et særdeles nyttigt og effektfuldt bidrag til klimakampen”.

For at deltage i arbejdsgruppen er det ikke strengt nødvendigt at have en særlig tilknytning til ESU. Hvis du vil være med, så kan du kontakte Terkel Søndergaard Røjel her: TESR@KP.DK

Hør (eller genhør) endvidere Nina Bendixens indslag om KP Klimaklubben og denne arbejdsgruppes ambitiøse planer i programmet Klimatosset på Radio 4 fra 22. december 2019. Indslaget kan høres her.

Du kan følge KP Klimaklubben på Facebook og på alumne.kp.dk/klimaklubben.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: