Uenigheder og konflikter i professionelle og kollegiale fællesskaber opfattes ofte som noget uprofessionelt og ubehageligt, som man skal prøve at undgå. Men der er uenigheder i spil hele tiden, hvor der er mennesker, så uenighed er en uundgåelig del af de professionelle fællesskaber.

Denne episode af Velfærdsprofeten handler om, hvordan uenighedsfællesskaber udgør en ressource og kan være en væsentlig kilde til udvikling.

Episoden er et sammendrag af et webinar med lektor og konsulent Helle Kloppenborg fra Videreuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole. Hun fortæller, hvorfor vi bør undersøge og give plads til uenigheder i de faglige fællesskaber, selvom vi foretrækker enighed og konsensus.

Helle taler også om forskellige typer af uenighed, rotter på tjald, unikhed og uerstattelighed, personlighedsprofiler og Mumitrolde – og herefter præsenterer hun fem greb til at håndtere konflikter på arbejdspladsen.

Lyt med her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: