Denne episode af Velfærdsprofeten handler om brugererfaringer blandt professionelle. En ny undersøgelse blandt danske socialrådgiverstuderende viser nemlig, at 69 procent personligt har oplevet et eller flere alvorlige sociale problemer.
Undersøgelsen er lavet af Merete Monrad, der er ph.d. og lektor ved Aalborg Universitet og velfærdsprofeten Lotte Andersen (som også er lektor ved Videreuddannelsen på Københavns Professionshøjskole) i fællesskab.
Lotte optræder i denne anledning som ekspert og flytter derfor over på den anden side af mikrofonerne sammen med Merete for at lade sig interviewe af Stine Rahr Bruzelius, der blandt andet stiller spørgsmålet: Hvordan får de professionelles egne erfaringer betydning for deres daglige arbejde og syn på borgerne?
På ekspertsiden finder vi også ph.d.-studerende Karina Stjernegaard fra Syddansk Universitet og Psykiatrien Region Sjælland, der forsker i, hvordan professionelle med brugererfaringer indenfor psykiatrien oplever og håndterer 'sociale dramaer'. Karina fortæller, hvordan brugererfaringer kan være med til at nedbryde stigma, udfordre stereotype forestillinger og skabe en mere inkluderende og refleksiv praksis.
Sammen ser de tre eksperter og værten også nærmere på, hvordan denne form for viden kan påvirke – og måske ligefrem styrke – både fagligheden og fællesskabet i velfærdsprofessionerne.
Lyt med her!
Velfærdskronikken
Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.
Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.



