Den Sorte Hund er en podcastserie i 7 afsnit, der følger Troels og Linneas meget forskellige rejser i depressionslandskabet.

Troels har oplevet tilbagevendende depressioner gennem mange år, mens Linnea er i tvivl om, hvorvidt det faktisk var en depression, hun oplevede, for hun havde nemlig ét point for lidt på lægens test til at kunne få diagnosen depression.

I et forsøg på at undersøge, hvad depression er for et fænomen, og hvad det betyder at leve med depression i dagens Danmark taler de bl.a. med pårørende, forskere, læger, psykiatere, psykologer, ergoterapeuter, en jobkonsulent og folk på gaden.

Du kan finde podcastserien her.

Den Sorte Hund er blevet til med støtte fra: Lundbeckfonden, Spar Nord Fonden og Statens Kunstfond.

Med hjælp fra: Rigsarkivet, Naturhistorisk Museum, Medicinsk Museion, Arbejdermuseet, Nationalmuseet, Niels Brock Handelsgymnasier, Københavns Universitet, Mathias Corneliussen, Andreas Wille, Mads Holm, Klaus Pedersen, Anette Lassen og Marlene Schmidt.

Medvirkende: Linnea og Troels

Øvrige medvirkende: Morten Munthe Fenger, Anders Petersen, Jon O. Johansen, Poul Videbech, Rasmus Johnsen, Anders Fogh Jensen, Søren Carøe, Michael Rasmussen, Alvilda, Kasper Tingkær, Anders Beich, Lone Decker, Knud Kristensen, Henrik Høgh-Olesen, Jens Skou Olsen og en række tilfældige danskere på gaden.

Ledelse, produktion, speak med mere: Thomas L. Corneliussen

Redaktør: Henning Due

Komponist og dramaturg: Maja Romm

Mix og rens: Mads Stagis

Forskningsleder: Kristian Moltke Martiny

Researcher og forskningsdesigner: Anna Sofie Jensen

Forskningsassistent: Oskar Otto Frohn

Assistenter: Maya Fugl og Julie Hasseris

App-designer og ‘udstyrs-pusher’: Rasmus Kreiner

Grafiker: Søren Meisner

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: