Onsdag 16. august klokken 15:01 tikker en mail ind i indbakken hos alle medarbejdere på Københavns Professionshøjskole. Den er fra Stefan Hermann. Han skriver:

”Jeg skriver til jer for at orientere jer om, at jeg fratræder min stilling som rektor på KP med udgangen af september 2023.

Det har været en meget stor og svær beslutning. KP har fyldt utrolig meget i mit liv de sidste mere end 15 år. Jeg har elsket dette virke og holdt utrolig meget af at være KP’er, og af at være jeres rektor. Jeg er aldrig nogensinde taget på arbejde uden at kunne se meningen med det. Det har været en ære og et privilegium at arbejde i vores institution og tjene den sag, der bringer os sammen hver dag. Det er derfor også med stor taknemmelighed, at jeg skriver til jer i dag.

Meget er sket og opnået, men der er stadig mere at gøre i vores eget fællesskab og i og med vores omverden. KP er et svært sted økonomisk, men har en stærk mission, en vigtig samfundsopgave og stor professionalisme. Der er lys forude med varslede politiske reformer og der en helt utrolig styrke i den dygtighed og samarbejdsvilje, det engagement og den ånd, som præger jer: KP’s medarbejdere og ledere. Der er på KP højt til loftet og langt til ligegyldighederne som vores kollega Poul Carlsbæk engang skrev til mig. Også det bliver vigtigt i den kommende tid.

Nyheden om min afsked offentliggøres om lidt. Jeg starter den 1. oktober 2023, som adm. direktør i LIFE Fonden, der er et initiativ under Novo Nordisk Fonden. Det glæder jeg mig selvsagt virkelig meget til, men lige nu er det med betydeligt vemod jeg skriver disse linjer.”

Velfærdsprofeterne Lotte Andersen og Stine Rahr Bruzelius har inviteret Stefan Hermann til en samtale om hans tid som rektor på Københavns Professionshøjskole – en post, han har bestridt i 15 år.

Hvad er hans mest stolt af – og er der noget, han fortryder?

I udsendelsen beder værterne også Stefan Hermann om en status – eller måske snarere en temperaturmåling – på velfærdsprofessionerne. Hvad ser han i krystalkuglen?

Lyt til episoden her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

→

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: