Under det gennemgående motto Sammen skaber vi fremtidens ældrepleje – og med Gry Segoli og Louise Jagd Rosendal som de drivende kræfter – blev Fremtidslaboratorie 2.0 på vellykket vis gennemført om eftermiddagen torsdag 1. december i det stemningsfulde gamle militærhospital på Tagensvej 18 i København, som huser Videreuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole.

Temaet var denne gang: Sådan skaber du forandring og forankring i egen organisation med faste teams. Fokus var således især på kulturforandringer og de krav, som implementering af faste teams i ældreplejen stiller til medarbejdernes og ledernes roller og kompetencer. Dette blev udfoldet med nogle væsentlige pointer leveret af docent Benjamin Olivares Bøgeskov, der følger udbredelsen af faste teams tæt som forsker.

Deltagerne – der var en herlig blanding af ledere og konsulenter fra ni kommuner i Region H – fik også indblik i konkrete resultater og erfaringer med faste teams fra ældreplejen i Hillerød Kommune i et oplysende og meget åbenhjertigt live-interview med SOSU-assistent Dorte Hjort og sektionsleder Anette Beck Hjorth. Til sidst ridsede specialkonsulent Lærke Stoltze Kaspersen fra Sundhedsstyrelsen de foreløbige og særdeles positive resultater fra de syv kommuner, som har fået økonomisk støtte til at eksperimentere med faste teams på ældreområdet.

Fremtidslaboratorie 3.0 afholdes torsdag 11. maj 2023. Det bliver annonceret på KP Ældre og Velfærd, når vi kommer tættere på. Har du særlige ønsker til indhold og tema, så er du velkommen til at kontakte uddannelseskonsulent Gry Segoli på grse@kp.dk.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: