Siden 1997 har der hvert år været afholdt Design- og Håndværksdag – en landsdækkende event, der altid finder sted den første torsdag i november. Dette år blev dagen omdøbt til CoviDesign- og Håndværksdag, og rundt omkring i København udstillede de deltagende studerende fra tekstilformidleruddannelsen på Københavns Professionshøjskole deres finurlige produkter. På Campus Carlsberg løb Else med en stor del af opmærksomheden.

Else er et læringsredskab, der skal opfordre til kreativ og eksperimenterende læring med fokus på kroppen og anatomi. Hun har en stor mund, der kan lynes op. Og så er hun fuld af organer i naturtro størrelse, der er lige til at fiske op og undersøge.

Else er skabt af fire studerende på 3. semester – Julie Norup, Sofie Jaedicke Olsen, Emmeli Søndergaard Jensen og Karen Bliesmann Aastrup Petersen –  i samarbejde med lektor Mikkel Høgsbro fra PlayLab på Københavns Professionshøjskole. PlayLab er en del af Playful Learning programmet, der er et partnerskab mellem alle landets seks professionshøjskoler og LEGO Fonden. Formålet med programmet er at udvikle og fremme en legende tilgang til læring med særligt fokus på morgendagens pædagoger og lærere. Og man må i den grad sige, at ambitionerne er indfriet med Else og de fire studerende fra tekstilformidleruddannelsen.

Sofie Jaedicke Olsen fortæller: ”Der var meget frie tøjler fra PlayLabs side, så vi havde et stort kreativt frirum. Vi valgte at hente inspiration i et stykke legetøj fra en af gruppemedlemmernes barndom. Derved skabte vi Else, som er en dukke i menneskelig størrelse. Man kan lyne Elses mund op og trække alle hendes organer ud. Ideen med Else er at skabe en mere inddragende og eksperimenterende tilgang til anatomisk læring. Derudover håber vi, at underviserne og de studerende bliver inspireret til at videreudvikle og bruge hende på andre kreative måder – fx fysisk ved at jonglere med organer og at sjippe med tyndtarmen, men også ved at putte sommerfugle eller plastikmadvarer i Elses mave for at snakke om henholdsvis følelser og kostvaner. Vi tænker, at de studerende især kan tænke hende ind i undervisning af børn i indskolingen.”

Else sidder nu i sin gamle gyngestol i PlayLab på Campus Carlsberg, når hun altså ikke er udlånt til sjov og anderledes undervisning.


Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: