Det danske sundhedsvæsen oplever store forandringer og udfordringer, og det kalder på flere hænder og større effektivitet.

Netop derfor udvikles der i disse år et vælg af teknologiske løsninger, der skal imødekomme sundhedsbyrden og lette på presset. Desværre er de færreste af løsningerne udviklet i samarbejde med brugerne – patienter, borgere og de professionelle. Men er det ikke netop brugerne, der burde være i fokus, når nu løsningerne er til dem?

Kom og vær med, når Lone Helle Schou – docent og ph.d. ved institut for Sygeplejerske- og Ernæringsuddannelser ved Københavns Professionshøjskole – i anledning af Forskningens Døgn 2021 taler om krydsfeltet mellem sundhed og teknologi, og om hvordan vi skaber de bedst mulige teknologier ved at inddrage brugerne.

Lones forskning tager udgangspunkt i unge teenagere med sukkersyge. Unge med sukkersyge kan have svært ved at styre deres blodsukker i dagligdagen, da de i puberteten gennemgår hormonelle forandringer, men også fordi de som teenagere ofte forsøger at løsrive sig fra deres forældre.

Lone vil med udgangspunkt i sit arbejde med workshops i Praksis- og Innovationshuset på Københavns Professionshøjskole fortælle om, hvilke vanskeligheder teenagere ramt af sukkersyge står i – og hvordan denne viden kan indarbejdes i nye digitale løsninger som fx et behandlingsspil.

Det foregår mandag 26. april. Kl. 17-17:30 live og online via Zoom. Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig her:

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Forskningens Døgn 2021: Teenagere og sundhedsteknologi – hvordan hænger det sammen?
Forskningens Døgn 2021: Teenagere og sundhedsteknologi – hvordan hænger det sammen?

I et innovativt samarbejde med unge teenagere med sukkersyge, behandlere, spiludviklere og telemedicinske virksomheder har docent Lone Helle Schou udviklet et digitalt behandlingsspil.

Mandag d. 26. april. Kl. 17-17:30
Online via Zoom
Gratis
Del og debattér artiklen: