Velkommen til KP Udeliv. Her formidler vi viden og gode råd om udelivsaktiviteter og undervisning under åben himmel til daginstitutionerne og skolerne. Indholdet vil foruden artikler, podcasts og events være henvisninger til videoer og hjemmesider med eksempler på undervisningsaktiviteter, lege, spil samt andet godt guidemateriale til et aktivt og lærende udeliv. Se mere her på alumne.kp.dk/udeliv.

Vi opfordrer brugere af KP Udeliv til at dele deres gode eksempler og erfaringer med hinanden, hvilket kan foregå her i den tilhørende Facebook gruppe.

I denne podcast har Velfærdsprofeten sat fokus på de genåbnede daginstitutioner, hvor omfattende udeaktiviteter skal sikre, at coronasmitte ikke spreder sig for meget og for hurtigt.

En aktuel undersøgelse af udeliv på daginstitutionsområdet viser, at udeliv fremmer både sundhed, trivsel, leg og læring. Men hvad skal der til for at indfri alle disse positive effekter?

Det taler velfærdsprofeterne Lotte Andersen og Maja Haack med lektor ved videreuddannelsesområdet Pædagogik og Skole på Københavns Professionshøjskole Thorleif Frøkjær og daginstitutionsleder Stine Kart Skytte om.

Stine fortæller om de erfaringer, hun har gjort sig i forhold til at omlægge dagligdagen til udendørsaktiviteter i en af Brønshøjs ældste børnehaver: Regnbuen.

Bonusinfo

Til artiklen har Stine Kart Skytte fundet et flot foto med en fin fortælling. Det er taget 15. april – dagen før genåbning af Regnbuen. Stine er ifølge eget udsagn foreviget i et øjeblik, hvor hun er udmattet af træthed og samtidig total lykkelig over at have fuldendt tre afgrænsede legezoner i børnehaven – alle bygget i børnevenlig stil uden hegn og polititape.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: