Onsdag 30. marts udsendte Rehabiliteringsforum Danmark den længe ventede ny hvidbog om rehabilitering med fem stærke anbefalinger, som skal medvirke til at redefinere god praksis. Det var samtidig anledningen til at lancere netværket KP Ældre og Velfærd, som giver dig ny viden og inspiration til dit arbejde på ældreområdet, og hvor du blandt meget andet netop kan læse den første af tre artikler om den ny hvidbog.

KP Ældre og Velfærd bygger på omfattende erfaringer fra projekter, forskning, uddannelse og undervisning indenfor sundheds- og ældreområdet, hvor Københavns Professionshøjskole i samarbejde med praksis kontinuerligt stræber efter at udvikle og lære af og med hinanden.

Bag initiativet står Videreuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole og KP Alumne i fællesskab. En af initiativtagere til netværket er adjunkt og uddannelseskonsulent Gry Segoli fra videreuddannelsesområdet Sund.

Gry fortæller: ”KP Ældre og Velfærd er et netværk for dig, der arbejder på ældreområdet. Her samles vi på tværs af professioner for at udforske, debattere og blive klogere på, hvordan fremtidens ældrepleje kan forme sig. Vi undersøger konkrete og aktuelle problemstillinger – fx selvstyrende teams i hjemmeplejen, rehabilitering og palliation, demens, ledelse af fremtidens ældrepleje samt udfordringer i forhold til rekruttering og fastholdelse.”

Det er gratis at deltage i netværket, hvor du kan deltage i fysiske og virtuelle arrangementer eller dykke ned i artikler, kronikker og podcasts. Ambitionen med netværket er at medvirke til samskabelse af fremtidens ældrepleje og til opbygning af professionelle praksisser, der kan imødekomme og omfavne ældre med behov for omsorg, rehabilitering eller behandling.

Du kan tage på en virtuel rundtur og tilmelde dig netværket her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: