Studenterrådet og KP Alumne lancerer nu et nyt fælles podcastformat med titlen KP Stereo.

Her vil værterne Ditte Mundeling Samuelsen fra Studenterrådet og Maja Haack fra Velfærdsprofeten gennem respektfulde samtaler med indsigtsfulde gæster tage et opgør med stereotypiske, kategoriske og karikerede fremstillinger af højaktuelle temaer med bred relevans for studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole.

Vi har mødt Ditte og Maja for at blive klogere på, hvad vi skal med KP Stereo?

“Stereotypiske fremstillinger af vigtige og eksistentielle emner er gennem de sociale medier blevet en del af vores hverdag. Vi ser dagligt grelle eksempler på det. International og national politik er inficeret af det, og det spreder sig som en pandemi med lynets hast i samfundet og til spisebordene i de små hjem. Den slags er gift for diversitet, mangfoldighed, fredelig sameksistens og de basale demokratiske principper. Og det tager vi et opgør med i KP Stereo,” siger Ditte og fortsætter med et glimt i øjet: “Vi er naturligvis opmærksomme på faren for, at vi også bliver stereotype, kategoriske og karikerende. Og vi håber på, at lytterne vil protestere, hvis det sker.”

Maja supplerer: ”Vi tager publikum med ud på en rejse, hvor vi i selskab med interessante og relevante gæster undersøger, hvordan vi møder hinanden og forskellige kulturer, som ved første øjekast kan være meget fremmedartede og anderledes? Vi er nysgerrige på, hvilke værdier vi baserer vores samvær på? Det er nemlig disse værdier, vi skal bygge fremtidens Danmark og velfærdssamfund på. Og her har både studerende og dimittender fra Københavns Professionshøjskole en fælles interesse i og ikke mindst indflydelse på, at vi skaber et inkluderende samfund.”

Hvad kommer episoderne i KP Stereo så til at handle om?

”Vi har mange spændende temaer på tegnebrættet. Det kan fx være krænkelseskulturer, sexisme, køn, mangfoldighed, praksischok, udbrændthed, relationen mellem velfærdsprofessionelle og borgerne, social ulighed, systemisk racisme, bæredygtighed og meget mere,” fortæller Ditte – og Maja indskyder: ”Målet er at gøre vores lyttere til oplyste og reflekterende praktikere med en veludviklet selvforståelse og en stærk identitet.”

Første udgave af KP Stereo udsendes i dag. Her har Ditte og Maja besøg af sociolog, debattør og tidligere skolelærer Cecilie Nørgaard, og sammen taler de om #MeToo, ligestilling, antidiskrimination og meget andet. Lyt med her:

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: