Mere end 250 offentlige ledere og ledelsesinteresserede fra kommuner, Region H og uddannelsesinstitutioner deltog, da Københavns Professionshøjskole fredag 2. juni holdt ”Vidensfestival” på Tagensvej 18, hvor Videreuddannelsen holder til i det stemningsfulde gamle militærhospital.

Temaet var ’rekruttering og fastholdelse’, og deltagerne var mødt op for at få ny viden og dele erfaringer på området. For hvad skal der til for at skabe en bæredygtig arbejdsplads, som holder på sine medarbejdere?

Københavns Professionshøjskole diskede op med ny forskning om moralsk stress i politi, skoler og ældrepleje – samt en spritny undersøgelse af, hvorfor sygeplejersker stopper i det offentlige sundhedsvæsen, og hvad der skal til, for at de vil vende tilbage.

Lektor og ekspert i facilitering af læreprocesser Mia Fihl fra Videreuddannelsen fortæller om sine oplevelser fra dagen:

”Jeg havde fornøjelsen af at stå for Speakers’ Corner sammen med vicedirektør Niels Ejersbo, hvor vi havde gæster, som fortalte om, hvordan de selv har arbejdet med rekruttering og fastholdelse. Der var således ledere, som har gået nye veje og lavet eksperimenter med selvstyrende teams, mere fleksible vagtplaner, brugt alle vikarpenge på fast personale, ansat ikke-uddannede med krav om opkvalificering, arbejdet målrettet med onboarding og meget mere. Vi fik med andre ord mange spændende indblik i praksis og masser af inspiration.”

Dagen blev afsluttet med et stort debatindlæg (på plænen) ved rektor Stefan Hermann under overskriften: ”Professioner i en varm tid”. Debatten kan du se (eller gense) her.

Velfærdskronikken

Velfærdskronikken handler om velfærd i alle former og størrelser. Den er åben for alle – især studerende, dimittender og ansatte fra Københavns Professionshøjskole. Det skal være en velskrevet tekst, som kan sætte gang i tankerne og velfærdsdebatten. Velfærdskronikken udtrykker skribentens eller skribenternes holdning. Skribenterne kan naturligvis ikke være anonyme. Fakta skal være i orden, og vi bringer ikke hadefulde og krænkende indlæg. Den må fylde maksimalt 5.000 anslag med mellemrum svarende til ca. to A4-sider. Vi forbeholder os ret til at forkorte og redigere.

Forslag sendes til sfly@kp.dk med ’kronik’ i emnefeltet.

Del og debattér artiklen: